Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x
|
... Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků] |
|
19.1.2019, 22:58
Pro TM vyšlo již pár hodně povedených fanouškovských rozšíření. Osobně nemám v plánu žádné z nich vyrábět, protože karet je dostatek a nikdy se nám zatím nestalo, že by došly (ani ve hře 4 hráčů). Navíc s každým rozšířením karty přibývají.
Toto téma zde píši spíše z důvodu, že oficiální dodatek ve formě 3 karet korporací zatím nevyšel v české edici a Mindok zatím neslíbil, zdali se tak stane (PROMO karty vyšly, tak doufejme, že se dočkáme). Tento dodatek je zatím jen a pouze dostupný skrz oficiální BGG store, kde na něj mají exkluzivitu. Nevím, jak je to v anglické edici základní hry a u rozšíření, ale u české edice je v balení základní hry a u každého z rozšíření dodány navíc 2 prázdné karty s natištěným rubem a prázdnou lícovou stranou (max je zde vytištěno Mindok). Lícní strana by se dala vytisknout v copy centru na lepší papír a vložit (ne lepit, bude držet i tak, fólie je přesně na rozměr karty) spolu s prázdnou originální kartou do ochranné fólie na karty. Problém je vyřešen - nikdo nepozná, že je vevnitř vložen papír navíc, ve fólii to nelze poznat a rub karty je originál. Takhle by se mohly při nejhorším přeložit tyto 3 karty korporací nebo i případně další povedené karty z fanouškovských rozšíření a vesele je používat. Bohužel neumím ve Photoshopu a nedokáži nahradit anglický text. Použitý font a další věci včetně grafických prvků jsou ke stažení na BGG. Do budoucna je zde tedy řešení :)
19.1.2019, 23:11
Odkaz na obrázky je zde, jsou tam ve velkém rozlišení.
Odkaz na FONT a další grafické prvky mohu zaslat zítra, dnes už jdu odpočívat ![]() [Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
22.1.2019, 7:41
Zkusím dnes, od víkendu jsem nějak ve skluzu a nedaří se mi to dohnat.
Omlouvám se, zkusím to napravit :)
22.1.2019, 15:37
@Skubin - tady je odkaz na téma, kde se to řešilo
[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
29.1.2019, 14:13
@Skubin - povedlo se? Je potřeba nějak doladit český překlad nebo něco?
@Skubin - promiň, ale nevšiml jsem si tvého editovaného příspěvku
![]() Pár mých poznatků: - microorganismy -> mikroorganismy - ranných -> raných - reciklace -> recyklace - umistěte -> umístěte - sem -> zde - ArcadianCommunities -> Arcadian Communities - bacha na dodržování mezer u 1€ vs 1 € - chce to sjednotit dle toho, jak to je v základní hře - písmena s/z a další by měly být umístěny před slovem, ne osamoceny na konci řádku - někde máš místo Efekt napsáno Akce - podle mě tam máš pár nadbytečných čárek ve větě (nejsem češtinář, jen můj návrh) *** když hrajete kartu kategorie budovy, včetně této *** před "nebo" u Arcadian Communities u popisu akce, podle mě by tam neměla být čárka *** možná ještě pár, zkusím to projít jak budu doma Každopádně moc povedená předělávka do češtiny! Moc ti za to děkuju a pokud to ještě odladíš, tak to bude perfektní a určitě si to vytisknu (vytisknu si to i tak, ale jsem perfekcionalista lehce). Mockrát ještě jednou děkuji! P.S. Byla by možnost sdílet i .psd soubor? Případně me napadlo - mám k dispozici soubor s objekty jednotlivých symbolů jako vektory, myslíš, že by se hodily a mohl bys tím nahradit ty symboly ze skenu?
6.2.2019, 9:37
Já děkuju. Ještě budu muset vymyslet přesný ořez, hlavně rohy. Neuvažovals nad ořezovými značkami?
Dnes se ješte kouknu na překlad, včera sem nestíhal. Každopádně moc pěkné!
Kdybys hledal symboly, tak jsou ve druhém tématě. Podle mě by to víc vyniklo na tom skenu. Jinak ten si sehnal na BGG?
10.2.2019, 12:01
@Skubin - perfektní! O moc lepší než minulý pokus, vypadá to teď pěkně!
![]() Pořád mi ale připadne, že tam je v souvětích nějak moc čárek i tak, kde být nemají. Můžeš tu prosím nakopírovat z karet ty popisky ať to nemusím celé přepisovat? Nebo ještě lépe, je zde mezi námi nějaký češtinář?
|
|
|
Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)

![[Obrázek: 3rSVIAw.png]](https://i.imgur.com/3rSVIAw.png)